torstai 22. maaliskuuta 2012

Lohipuikot a la Miima






Nykyisin yksi lemppareistani kalaruuissa on itsetehdyt lohipuikot! Pientä näpertämistähän se vaatii, mutta on kyllä sen arvoista!

Eli otetaan lohifilee, poistetaan nahka ja leikataan puikoiksi. Tässä vaiheessa voi laittaa pintaan suolaa ja hieman sitruunamehua.

Sitten laitetaan yhdelle lautaselle vehnäjauhoja (sekaan voi laittaa mausteita, jos tahtoo, esim. sirtuunapippuria). Toiselle lautaselle kananmunia kevyesti sekoitettuna.
Kolmannelle lautaselle näkkileipärouhetta.

Ja sitten puikot pyöritellään ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunissa ja lopuksi näkkärinmuruissa.
Paistetan pannulla reilulla voilla ja oliiviöljyllä. 

Suosittelen kokeilemaan!
Pinta on ihanan rapsakka ja sisältä lohi todella mehukas!



Terkuin
Miima

pahoittelen vähän huonoa kuvaa taas...

6 kommenttia:

  1. Varmasti kokeilen! Kuulostaa todella hyvältä. Mutta paistamiseen käytän varmaan voita. En pidä oliiviöljyn mausta paistamisessa mutta salaatissa kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa kokeilla =) Ite käytän öljyä kaverina ihan vaan siksi ettei voi käryä niin nopeasti - voihan siihen laittaa rypsiöljyäkin, tai tosiaan sitten pelkällä voilla. Kaveriksi vaikka raikasta kermaviilikastiketta, nams :P

      Poista
    2. pitikin tänään heti ostaa lohifilee niin jos vaikka viikonloppuna kokeilisi :D

      Poista
    3. No niin, eikun vaan kokeilemaan :D Hyvää kokkailua!

      Poista
  2. Vau! Näitä pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :)

      Ja olipas kiva kun liityit lukijaksi! :D Kävin heti vastavierailulla!

      Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!