maanantai 30. heinäkuuta 2012

Melkoisia mustikoita


Mustikat on tänä vuonna muhkeita täällä Itä-Suomessa! Näitä jo kelpaisia poimiakin! Ite vaan en ole vielä metsään asti päässyt, mutta sankollinen saatiin anopilta - kiitosta vaan!Meillä mustikoita kuluu sen verran, että omin voimin poimiminen ei riitä, vaan apuun kutsutaan paikallinen Marja-Porvari - pappa, joka poimii marjoja tilauksesta, ja hintakin on ihan sopiva :) Pitäisikin soitella hälle... Nämä kuvat on otettu yli viikko takaperin, en muista ihan tarkoin - ja niin kuin kuvasta näkyy, vähän kantoja oli vielä kiinni. Nyt varmaan olisivat jo kunnolla kypsyneet! Kun vaan pääsis sinne metsään! Tai edes saisi soitettua Porvarille!

Tykätäänkö teillä mustikasta?


Terkuin
Miima

12 kommenttia:

 1. Voi ei, meillä on löytynyt ihan pikkuruisia pippanoita :(

  Olen työllistänyt mieädn teinejä mustikkametsään, mutta ei sieltä vielä kahta litraa enempää ole tullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! Teillä ei oo varmaan satanut tarpeeksi ;) Jotain hyvää sateisesta heinäkuustakin...

   Poista
 2. Mahtavia mustikoita! Ei meidän mökillä vain noin isoja ole ainakaan vielä näkynyt.

  Piirakkamustikoita olisi tarkoitus käydä poimimassa kyllä jossain välissä pakkaseen talven varalle, mutta näyttää tulevat viikonloput vähän lievästi sanottuna synttäribuukatuilta... Noh, ehkä tässä vielä kerkiää :) Mustikat ovat kyllä herkkua. Tyttö tykkää mustikoista eniten suoraan metsässä suuhun poimittuina ja minä taas tuhoan mustikan mieluiten piirakassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki marjat on tuoreina parhaita, mutta pakkasesta tykkään napsia varsinkin puolukoita, sitten mustikoita ja mansikat, puna- ja mustaviinimarjat tulee perässä. Toinen marjasyöppö meillä on Pinkki. Miesväki on sitten nirsompaa... Keltainenkin muuten tykkäsi kamalasti marjoista vielä viime kesänä, mutta nyt on aika nihkeetä ollut maistelu :O

   Poista
 3. Meillä syödään kasoittain marjoja, minä kun en voi oikein hedelmiä syödä. Toivottavasti appivanhemmat käyvät taas marjassa :D pojatkin tykkäävät marjoista paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä, jos on joku, joka vähän jelppaa poiminta-hommassa ;D

   Poista
 4. Tosissaan täällä metsät sinisenään ja on isoja!
  NAM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva päästä välillä itsekin metsään (toivottavasti ei ole hirvikärpäsiä)!

   Poista
 5. Tykkään marjoista tosi paljon. Olen laiska poimimaan, joskus jaksan ja pääsen metsään saakka. Meidän mustikat tulevatkin useinmiten torilta, kyllä joka vuosi jonkun verran pakasta mustikkaan. Mansikkaa ja vadelmaa reilummin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika huono poimija olen minäkin, mutta yritän edes vähän joka syksy ;D Mansikka on mulle ehkä liian makea, ja pakkasesta vetinen - tykkään enemmän erityisesti puolukasta ja hyvä kakkonen on mustikka!

   Poista
 6. meillä mies on se marjapappa joka kerää puolukat kavereillekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mun miestä ei metsään saa... :D Mä kävin eilen vähän mustikassa, ja Porvarilta on satsi tilattu :)

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!