torstai 30. elokuuta 2012

Tattariset porkkanaletut ja alevinkki

Mä aina yritän löytää vähän vaihtoehtoja valkoisille vehnäjauhoille, ja viime aikoina olen käyttänyt tattarijauhoa vähän yhteen jos toiseenkin leivontaan! Tattarijauhohan on täysjyvää ja gluteenitonta, joten hyvä vaihtoehto myös keliaakikoille. Tattarin maku on aika omaleimainen - minusta se on sukua herneelle ja pähkinälle (ja varmaan soijalle) - joten ihan suorilta ei välttämättä kannata lapsille tarjota täysin tattarista tehtyjä leivonnaisia, vaan vähitellen totuttaa ;)

Meillä syötiin lounaaksi tattarisia porkkanalettuja. Ihan perusohje ja puolet jauhoista laitoin tattaria :) Eli:

1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl tattarijauhoja
suolaa
6 dl maitoa
2 munaa
3 raastettua porkkanaa
loraus rasvaa

Sekoita jauhot ja suola keskenään, vatkaa joukkoon maito, sitten munat. Sekoita porkkanaraaste joukkoon ja mahdollinen rasva. Jos maltat / olet aloittanut ajoissa, anna turvota ;) Paista! Tämä käy sitten pinaattilettuihinkin, senkun vaan porkkanat vaihtaa pussilliseen pakastepinaattia.

Kun ruokana on lettuja, niin minusta hiilihydraatti-pitoinen lisäke ei ole tarpeen, vaan kaveriksi voi lautasen täyttää kasviksilla, salaatilla, vihanneksilla... Herra Keltainen vetäisi 8 lettua, kun Vihreälle riitti 4!

Oletteko jo maistaneet tattaria?


Terkuin
Miima

Niinjoo se alevinkki! Elloksella on Outlet-löydöistä -40% lisäale, täällä. Koskee siis vain outlet-löytöjä se lisäale!! Harkitsen Ticketin toppatakkia Pinkille...

6 kommenttia:

 1. Hei kiitos! Näitä lettuja täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilkaa ihmeessä - minusta tattarin maku sopii hyvin kasvislettusiin! :)

   Poista
 2. Pitää kokeilla! Isälläni on keliakia, joten tattari on tuttu. On sen maku kyllä aika tymäkkä, mutta aina välillä olen yrittänyt kans pesuetta siihen totuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pelkällä tattarilla tehty on vähän heviä aloittelijalle :D Mutta esim. tollainen puolet-puolet -suhde ei minusta pinaattiletuissa maistu läpi ollenkaan, ja porkkanaletuissa vain lievästi! Ja ainakin näille maistuu siis :) Samoin tattaripannari samoilla suhteilla!

   Poista
 3. Mulla oli pitkän aikaa tattari ainoa mitä saatoin syödä kun keskimmäinen pojista oli vauvana allerginen kotimaisten viljojen lisäks riisille ja maissille. Tykkäsin ihan kauheesti tattari hapanleivistä. Puuoa tuli myös syötyä usein ja näkkäriä. ja hyviä joulupipareita tulee tattarista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, teilläpäs onkin ollut aika pahat allergiat sitten! Pitäisköhän kokeilla tattaripipareita ensi jouluna! :D

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!