keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Miima kokkaa: täytetyt paprikat ja kanapullat


Kokkausvuorossa toiveresepti täytety paprikat :) Koska mä kokkaan näitä vaan itselleni, niin moninkertaistakaa ohje niin monelle kuin haluatte ;) Vähäruokaiselle riittää yksi paprikan puolikas, jos on paljon lisukkeita. Isoruokaiselle, kuten minä, tai jos lisukkeita niukasti, tarvitaan kokonainen paprika syöjää kohden.

Täytetyt paprikat

1 paprika
100g kanajauhelihaa
pieni salottisipuli
tuoreita herkkusieniä
pieniä ananaspaloja
pätkä kesäkurpitsaa
juustoraastetta
sweet chili kastiketta
paprikamaustetta
suolaa

Halkaise paprika pitkittäin, poista siemenet ja pese. Silppua sipuli ja kuullota pannulla, lisää kanajauheliha ja ruskista (minusta kanajauheliha on ihan ehdoton tähän ruokaan, samoin kuin burritoihin!!! voit toki käyttää muutakin, mutta usko mua, tää on parasta ;D). Suolaa ja mausta mielen mukaan. Lisää pilkotut sienet ja kesäkurpitsa sekä ananaspalat, ja sweet chiliä maun mukaan. Anna kasvisten hieman kypsyä. Voit laittaa mitä kasviksia haluat, tai jos haluat laittaa pelkkää jauhelihaa, niin lisää sitten määrää (ehkä n. 150g per paprika paprikan koosta riippuen). Täytä paprikanpuolikkaat ja laita päälle reilusti juustoraastetta. Paista 225 asteessa 30-45min, kunnes paprika on kypsynyt ja juusto hieman saanut väriä (jos meinaa kärtsätä ennen kuin paprika on kypsää, laita foliota niskaan).


Koskapa tämä ei ole taas muksujen mieliruokaa, niin teen yleensä lopusta kanajauhelihasta heille kanapullia, ja ne maistuu!



Kanapullat

1 dl ruokakermaa
1 dl kaurahiutaleita
paprikamaustetta yms
suolaa
300g kanajauhelihaa
juustoraastetta

Laita kaurahiutaleet turpoamaan kermaan mausteiden kanssa (5min). Sekoita joukkoon kanajauheliha ja juustoraaste. Kannattaa laittaa hanskat käteen, tämä taikina on takertuvaisempaa ja pehmeämpää kuin normilihapullataikina. Muotoile pullat ja paista pannulla.


Namnam!

Terkuin
Miima

17 kommenttia:

  1. Voi kyllä tässä nousi jo vesi kielelle :)

    Kiitoksia tästä postauksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia itsellesi ihanasta kommentista! :) Eikun vaan kokkailemaan!

      Poista
  2. Täytetyt paprikat on ihania! Ei ollakaan kyllä taas aikoihin tehty. Meidän versio taitaa olla aika paljon pelkistetympi, mutta supermaukas silti ja 2v poika vetelee sitä kans nassuun. ^^

    Täytyykin joku pvä tehdä. =>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kovasti, mutta lapset ei tykkää kypsennetystä paprikasta... pitää aina välillä tehdä ihan vaan itelleen :)

      Poista
  3. Mulla on iso aukko sivistyksessä, kun en ole koskaan tehnyt mitään kanajauhelihasta. Pitäis varmaan korjata aukko ja kokeilla näitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa korjata toi aukko, koska oikeesti kanajauheliha on joissain ruuissa ihan sata kertaa parempi kuin joku nauta/nauta-sika!! Ja niitä ruokia siis varsinkin burritot tai muut sellaiset sekä täytetyt paprikat!!

      Poista
  4. "Laita foliota niskaan" :) Onks tää joku pro-termi? :) Heh, ei vaan. Nauratti tuo ilmaus. :)

    Olen jäänyt AIVAN koukkuun blogiisi. En ole mikään vaatehifistelijä, mutta pikkuhiljaa on alkanut "tarttua"... :) Kaikkea en vaan ymmärrä. Esim nää softsell-takit. Siis mihin niitä tarvitaan? Mille kelille ja miksi ei voi laittaa tavallista takkia? Löysin tosi nätin softsell-takin tytölle, mutta en vaan ymmärrä sen käyttötarkoitusta. Pitääkö ne vettä? Tyhmä minä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, jaa - pitäisköhän siihen lisätä, että 'ei omaasi' :D

      Ja AIVAN ihana kuulla, että tykkäät täällä käydä!! :) Varo vaan, alkaa tarttua kaikenmaailman kotkotukset ;D Softshell on tosi mukava päällä, pehmeä, notkea ja olettaisin, että siksi lapset tykkää niitä käyttää. Sehän käy kosteasta kuivaan keliin, pitää jonkinasteista sadettakin. Minusta se on monikäyttöinen, kun on kivannäköinen ja menee myös kauppatakista, mutta toimii hyvin myös rymytessä :) Nää on niitä kuuluisia makuasioita ;D

      Poista
    2. Softshellit tosiaan pehmeää ja vedenpitävää materiaalia, ainakin Molon softshelleissä vedenpitävyys 10 000 mm kun tavallisissa takeissa 5000 mm.

      Poista
    3. Niin joo, uusissa Molon softshelleissä vesipilari on 10000, mutta minusta se uusi matsku ei ole ihan softshell enää, on niin erilainen...

      Poista
  5. Just aattelin että tarttis tehdä täytettyjä paprikoita pitkästä aikaa niin täällähän olikin ohje :D. Kanajauhelihaakaan en ole vähään aikaan ostanut että hyvä idea sekin. Kiiiiiitos!

    Tuohon ylempään softshell-keskusteluun sanon että itsekin ihmettelin vielä vuosi sitten sellaisen käyttötarkoitusta mutta ilmeisesti sellaisen olen vuodessa keksinyt sillä nyt on softshellit sekä minulla että lapsella :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, eikun kokkailemaan! :)

      Minäkin olen itselleni etsiskellyt softshelliä, mutta ei ole tarpeeksi istuvaa osunut kohdalle. Tosin mulla on sellainen windstopper-takki, joka ajanee saman asian ;)

      Poista
    2. Ensin täytyy käydä kaupassa ja vasta sitten voi kokata :D. Tosin mietin jo että täytyiskö odottaa se uusi uunikin :D.

      Poista
    3. Ja aijjaa, mää olinkin tällä profiililla kirjautuneena (skitsofreenista?) :D.

      Poista
    4. Njoo, ehkä ne paremmin paistuis, jos uunissa olisi lämpöjä ;D

      JA onko sulla kaksi samannimistä profiilia (vai persoonaa :D)?

      Poista
    5. Tää on blogisähköpostin persoona :D. Kun se ei antanut yhteen aikaan sen toisen lisätä blogiin kuvia kun se kuvatila oli täynnä... nykyisin taas onnistuu :D.

      Poista
    6. Kummallisia nuo kuvatilahäiriöt... Joo, mut nyt sinne nukkumaan!

      Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!