perjantai 23. elokuuta 2013

Kirpeää


Syksy! Siinä vaiheessa kun äiti etsii puistossa paikkaansa auringossa, ja palelee sisälle tultua muutaman tunnin, tietää että kesä on auttamattomasti ohi! 15 astetta näytti mittari, mutta hyinen tuuli piti huolen siitä, että sormet oli jäässä, vaikka aurinko paistoikin pilvettömältä taivaalta.


Herra Keltaisen Molo softshell 98 menee vielä just 99-senttiselle. Ensi keväänä saakin hankkia hälle uutta, kun windfleece myöskin vetelee viimeisiään!


Syksyllä on ihaninta tällaiset aurinkoiset, kirpeät päivät, kunhan vielä puiden lehdet muuttavat väriään! Nyt on vielä enimmäkseen vihreää, mutta näkyy tuolla jo keltaistakin, ja lehtiä löytyy jo maastakin. Kesä saisi puolestani jo häippästä ihan kokonaan, ärsyttää tällaiset välikauden välikaudet, kun aamulla palelee ja iltapäivällä saattaa auringossa tulla hiki...

Tykkäättekö syksystä, vai harmittaako kesän loppuminen?

Terkuin
Miima

24 kommenttia:

  1. Tykkään syksystä mutta vasta siinä vaiheessa kun ikkunasta katsomalla tietää mitä kannattaa laittaa päälle :D. Tää on just se vaihe kun ei tiedä eli en vielä tykkää ;).

    Mitä tuolla herralla on jaloissa? Yritin tiirata mutten saanut selville :D. Meillä arvotaan kenkiäkin että lenkkarit, kumpparit, goret vai peräti sandaalit... Inhottavaa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä pitää käydä ovesta kokeilemassa ilmaa, kun on ulos lähdössä, että tietää mitä laittaa päälle (ja siltikin voi mennä vikaan) :D Voisi toi lämpötila muuttua pysyvästi syksyiseksi, niin olis kaikilla helpompaa ;)
      Kavatin lenkkarit on jalassa, ne Vihreän vanhat. Sandaaleja olen jo jonkun aikaa suunnitellut kerääväni pois lojumasta, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä nyt viikonloppuna käytän lapsivapaani tällaiseen yleishyödylliseen puuhasteluun - eikö ole repäisevää!! ;D

      Poista
  2. Ihana asu Keltaisella! Tykkään kaikista vuodenajoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmittaa että ne punaiset housut jäi jo pieneksi, oli niin ihanat tuon denimin kanssa (mut kohtahan sekin on pieni!)! Kyllä minustakin on kiva, että vuodenajat vaihtuu! :)

      Poista
  3. Minustakin tämä vuodenaika on vähän hankala, varsinkin nyt pk-aikaan, kun aina tuppaa olemaan väärässä paikassa se keliin sopiva varuste. Milloin tarvitaan vk-housua, milloin canvas-housua, sadetakkia, vk-takkia, hupparia, gorekenkää tai tavallista lenkkaria... tai t-paitaa/sandaalia. Hankalaa on! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just aattelin, että onneksi ei ole sitä päiväkotirumbaa - miten hitsissä pitäisi pukea lapset jos aamulla on kylmä ja iltapäivällä ihan jotain muuta?? Että tsemppiä vaan sinne!

      Poista
  4. Aamulla oli tosiaan jo syksyisen kirpeä ilma, mittari näytti 8 astetta kun lähdettiin ekaluokkalaisen kanssa kävelemään koululle. Nyt iltapäivällä onkin sitten jo lämmin teeppari kelit varsinkin kun aurinko paistaa. Meillä ainakin täytyy pitää koko varusteiden repertuaaria esillä kun aamulla puetaan vk-vaatteet ja päivällä shortsit. Musta on kyllä ihanaa että on vielä lämmintä, kyllä sitä kylmääkin taas on sitten monta kuukautta, enkä tykkää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ei ole enää shortsikelit iltapäivälläkään :D Tottahan se on, että kylmä kausi kestää pitkään, mutta mä en jaksais tällasta venkslailua, kun pitää vaihtaa vaatetta kesken päivän!

      Poista
    2. Mä oon jo niin tottunut tuohon vaatteiden vaihteluun kun kuitenkin treeneihin aina vaihtavat vaatteet, niin melkeimpä niitä venkslataan kokoajan...

      Poista
    3. Aa - sä oot siis ihan pro-venkslaaja, niin ei tunnu missään :D

      Poista
  5. Tykkään syksystä :) Varsinkin tällaisen aurinkoisen ja lämpimän, jopa helteisen kesän jälkeen olen ollut jo jonkin aikaa valmis viilenevään kirpeyteen.

    En haluaisi elää ainaisen kesän maassa, tykkään vuodenaikojen vaihtumisesta. Talven pitkä pimeys tuntuu kyllä joskus rankalle, mutta helmikuun puolivälissä valo riittää jo virkistämään ja mieli siirtyy kevääseen!

    Toki tässä loppukesässä on omat haasteensa lasten pukemisessa, kuten mainitsit. Aamusta saa olla vk-takki päällä ja iltapäivällä pärjää jopa t-paidalla. Päiväkotiin saa rahdata erilaisia vaihtovaatteita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mä jo odotan, että kääntyisi kunnolla syksyyn ja loppuisi tämä vaatteiden venkslaaminen! Jokaisessa vuodenajassa on hyvät ja huonot puolensa, ja olis tylsää, jos vuodenajat ei vaihtuis!!

      Poista
  6. Syksy on mun lempparivuoden aika. Rakastan niitä kirpeitä ilmoja. Rakastan tuulen puuskia ja myrskyn tuntua ilmassa. Vesisateesta en tosin välitä, mut kaikki muu käy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesisateessakin on viehätyksensä, mutta mieluummin vähemmässä määrin sitä kuraa ja moskaa :)

      Poista
  7. saisi kyllä tulla jo tosiaan kunnolla syksy niin ei varsinkin lapsen vaatetuksen kanssa olis niin hankalaa. Ite kyllä pärjää vaikka oliskin kuuma tai kylmä.. Ei sen puoleen, pidän kyllä kaikista vuodenajoista. Varsinkin syksystä ja kesästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Itellä ei niin väliä vaikka vähän palelis tai hikoais, mutta tietty toivois että lapsella olis sopivasti päällä! Vaihtuvat vuodenajat on kyllä rikkaus! :)

      Poista
  8. Kyllä minä haikailisin vielä kesän lämpöä.. Uskollisesti olen tähän saakka kulkenut pelkissä sandaaleissa, mutta nyt kyllä pitää jo tennarit kaivella esille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, kyllä mä olen saanut umpikärkisiä pitää jo jonkin aikaa, niin viluvarpainen tapaus :D

      Poista
  9. Syksy on ihan kiva niin kauan kun on värikästä! Me ollaan kyl menty ihan viel teeppari linjalla :)) aamupäiväl on ollu hupparit kakaroillaki pääl mut iltapäiväl on oltu lyhythihasilla paitti tuo typykkä ku sil on rasvaprosentti varmaa nolla ;p ihanan raikasta mut ei viluttanu. 16-18 mittari näyttäny päivän mittaa. yöllä oli ollu 10.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, ei me kyllä vaan tareta lyhythihaisilla enää :D

      Poista
  10. Syksy on ihan mun lemppari, juurikin nämä aurinkoiset ja silti jo vähän kirpsakat päivät. Pukeutuminen on tosin vähän haastavaa kun aamulla on kylmä ja iltapäivällä virtaa sitten jo hiki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuiva ja aurinkoinen syksy olis ihan kiva, ja sitten lumet äkkirysäyksellä, kiitos ;D

      Poista
  11. Teepaidat meillä käytössä,sortsejakin tällä viikolla käytetty. Oman lapsen ja työni pk:ssa on sortsit ja t-paita ollu iltapäivisin sopiva. Aamuisin pitkät housut ja huppari lapsella. itsellä kesävaatteet.mitään vk-vaatteita ei oo tarvittu! Ainakin etelä-suomessa on kesä.elokuu on kesäkuukausi. Kerkee syksy tulla sit kun on aika.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää vaihtelee niin paljon, että ärsyttää! :D Tänään oli taas iltapäivällä t-paitakelit.

      Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!