lauantai 10. elokuuta 2013

Melkein, ja melkein saa riittää!


Muistattekos kun keväällä esittelin, mihin kuntoon Pinkki oli saanut Reiman softshell-takkinsa? En edelleenkään tiedä, mitä ihmeen sotkua koko takki oli täynnä, mutta pesussa se ei lähtenyt, eikä Dr Beckmannilla, eikä myöskään siten, että laitoin Vanishia tahroille ja koneeseen.


Ei, se vaati sen, että rapsuttelin Vanish-geeliä kynsilläni tuonne kankaan sisuksiin, ja jes, tahrat melkein hävisivät. Vähän näkyy vielä kun tarkkaan syynää, mutta tämä riittää mulle, eivät hypi silmille! Maanantaina alkaa taas koulut, saapa nähdä mitä tahroja syksy tuo tullessaan!

Terkuin
Miima

16 kommenttia:

 1. Tahrat ulkovaatteen etumuksessa saavat mut aina itkemään. Hyvä, että lähtivät... edes melkein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttäreni on kyllä sellainen sotkupossuli, että jos tahroista itkisin, niin se olisi päivittäistä :D Pahempi sotkija kuin pikkuveljensä... Mutta onneksi suurin piirtein lähtivät - takilla on kuitenkin vielä pitkään käyttöä!

   Poista
  2. Hehe! Mä luulin, että meidän neiti on ainoa sotkupossuli.

   Poista
  3. "Kiva" että on muitakin sotkuisia neiti-ihmisiä ;) Mä olen oottanut, että milloin se "kasvaisi" tuosta sotkuilusta, mutta ei... kolmannelle menossa...

   Poista
  4. Kiitos varoituksesta! Turha siis odotella asian korjaantuvan ihan heti :D

   Poista
  5. No meillä ei ainakaan ole mitään ihme-siistiytymistä tapahtunut :D

   Poista
 2. Mua ei niinkään haittaa tahrat (jos ei hypi silmille), mutta NE REIJÄT... :( Keskimmäiseltä ei säästy kuopukselle juuri mitään. Tosin harvoin jaksan katsoa samaa vaatetta enää kolmannella ja onhan ikäerokin aika suuri... Onneksi sait tahrat hävitettyä, taisi olla voikukkaa tmv. Swipe pesutehostaja on paras aine IKINÄ hävittämään voikukkatahrat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä Pinkilläkin ulkovaatteet kuluu ihan toisella tavalla kuin pienemmillä - ei juuri myytävää ole jäänyt moneen vuoteen...

   Poista
 3. Kiitos hyvästä vinkistä! Täytyykin hommata seuraavaksi tuota Vanish geeliä. Pikkuveikka järjestää sellaisia tahroja, joihin ei Beckmannit ja Vanish-jauhe koneeseen pure ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollakaan geelillä ei pelkkä hierominen riittänyt, vaan piti ihan kunnolla rapsutella että lähti! Onko toi softshell-matsku sitten jotenkin sellainen, että imaisee sotkut sinne syvemmälle..

   Poista
 4. Kiitos! Meiän lempparihousuihin oli hoidossa tullu jotain mönjää ja oon koittanu sappisaippuat,vanishkylvyt,fairyt ja vaikka mitkä. Täytyy varmaan koittaa tuota geelin hinkkaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi - toivottavasti saat tahran pois! Noita tahroja piti ihan kynsillä rapsutella, kai ne oli menneet jonnekin tekstiilikuitujen sisuksiin tai jotain, mikään kevyt hankaus ei niitä poistanut!

   Poista
 5. Hyvä, että tahrat lähti noinkin hyvin. Meidän eskari oli viime viikolla löytänyt pihan ainoo savikurapaskaläjän jossa oli kavereineen hoitajien huomaamatta saanut itseensä erittäin rapaiseksi. Mutatahrat joita oli siis kaikkialla vaatteissa, teeppari ja shortsit täynnä, ei auttanut ainakaan vanish crystal white,hieroin tahroille ja pesin 60 asteessa ja vielä koneessakin oli ainetta. Tahrat oli ja pysyi. Seuraavaks liottelin paitaa vanish vedessä neljä tuntia ja pesin uudestaan. Eipä auttanut...olkoon ei jaksa enään yhden t-paidan tähden mitään poppakonsteja tehdä. Shortseissa oli jo valmiiks ruohotahroja niin taidan heittää suoraan siivouskaappiin rätiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jotenkin saa sillä jauhemaisella Vanishilla mitään tahroja irti hankaamalla - jossain trikoossa voi käydä niin, että kun niillä rakeilla hankaat, niin värit lähtee, mutta tahra jää... Mut toi geeli sopii paremmin hankaamiseen :) Sisävaatteiden kanssa ei välttämättä viitsi nähdä hirmuista tahranpoistovaivaa (ellei ole Kallisarvoinen vaate :D ), mut ulkovaatteet on jo sen verran arvokkaampia usein, että muutaman yrityksen jaksaa :)

   Poista
 6. Oh dear. Syksyksi on meillä 1,5 veelle softshellhaalari. Saapa nähdä missä kuosissa se on. Onneksi Vanishiä riittää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää sitten raportoida haalarista ;D Se on ehkä sellainen matsku, että saattaa imaista liat sinne kudoksiinsa? No, sitten vaan Vanishilla rapsutteleen!

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!