maanantai 5. elokuuta 2013

Punaherukkapiirakka ilman vehnäjauhoja


Punaherukat alkaa olla parhaimmillaan, joten oli selkeestikin piirakan paikka, kun kävin noita marjoja vähän poimimassa. En kauheesti kuitenkaan tykkää vehnäjauho-hötöpullista, joten aloin selvitellä, miten mantelijauhosta saatais piirakkapohja. Yllätyksekseni en löytänyt ahkeralla googletuksella kuin suolaisia piirakkapohjia :O Joten ei kun säveltäen.



Pohja:
1½ dl mantelijauhoja
½ dl tattarijauhoja
1 dl kauralese
75g voita
1 muna
vaniljasokeria

Täyte:
3 dl punaherukoita
2 dl maustamaton luonnonjugurtti
1 muna
2 rkl sokeri
2 tl vaniljasokeri

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi hetken aikaa lämmennyt voi ja jauhot, lisää muna, ja painele voideltuun vuokaan. Tästä ei tullut kovin iso, mut en voinut jatkaakaan kun jauhot loppui :D Eli isoon vuokaan ei veny. Tattari maistuu selvästi tuollakin määrällä, joten jos ei ole tottunut, niin kannattaa vaihtaa vaikka ruisjauhoon. Ja jos käyttää "kuivempia" jauhoja kuin mantelijauhoa, niin rasvaa voi vähän lisätä.

Sekoita täytteen ainekset (maistele sokeri itsellesi sopivaksi, ite en sen kanssa niin läärää) ja kaada pohjalle. Paista 20-30 min 200 asteessa. Anna hyytyä hetki ennen syöntiä.
























Mantelijauhot tekee pohjasta täyteläisen, itse en kaipaa makeutta pohjaan, mutta kaipa siihen voi lisätä sokeria jos haluaa. Ensi kerralla kokeilen ruisjauhoja tattarin tilalle, ja jos saisi vähän isomman pohjan aikaiseksi!


Terkuin
Miima

4 kommenttia:

  1. Jos kokeilet ruisjauhoja, kokeile myös ruisrouhetta ja ruisleseitä "karkeudeksi". Ainakin mustaherukkapiirakassa toimi hyvin, laitoin kyllä sokeriakain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en ala moisia hankkimaan, kauraleseitä on ja ne saa kelvata ;)

      Poista
  2. Aika kivalta kuulostaa ohje,täytyy kokeilla. Itse käytän vehnän spelttinä ja käytän ns. inkkarisokeria joten mikään ei oo nin ällömakeaa kuin valkoisella sokerilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon käyttänyt noita erilaisia sokereita aina joskus, mutta jos tarvii vatkata joku vaahto, niin ne ei oikein tunnu toimivan samalla lailla kuin tavan sokeri, niin sillä aina jää..

      Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!