keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tutta palloja

Reiman kollaasikilpailuun osallistumisesta sain 10e alennuksen Reimashopiin. Sen käytin heti pallopaitoihin, sillä Metsolan ihanatihanatihanat pallot on jäämässä Herra Keltaiselle pian pieneksi!


Otin kokoa 104, toiveissa että ne olis seuraavaa kokoa nykyisistä 98 Metsolan pallopaidoista. Metsolan 104 kokoiseen froteepaitaan verrattuna nämä ovat hihoiltaan suurinpiirtein samaa kokoa, hieman leveämmät ja selkämitaltaan n. 5cm pitempiä. Olalla on nepparit, mitkä on minusta vähän hassut näin isossa koossa.


Herra Keltaiselle ovat reilut, varsinkin toi selkämitta - en tykkää siitä, että paita yltää pepun yli, kun silloin se voi kinnata leikeissä (toki sitä ongelmaa ei ole kun paidan laittaa housun sisään). Ja näyttäähän se vähän mekolta!


Yllättävää kyllä, paita yltää pepun yli myöskin kymmenisen senttiä pitemmällä Herra Vihrerällä! Hihat on just sopivat. Vihreähän on n. 108 cm, joten voisi kai sanoa, että paidat on reilua mitoitusta.

Tykätäänköä teillä palloista?

Terkuin
Miima

29 kommenttia:

 1. Tykätään palloista! :)

  Meille posti toi eilen tuon keltaisen Tutan pallopaidan ja minä joudun kyllä vaihtamaan sen :/ Kuvittelin väriä kirkkaammaksi keltaiseksi kuin se todellisuudessa onkaan. Taidan vaihtaa punaiseen, kun sinistä tuolla pikkuveikalla on muutenkin yllin kyllin.

  En sovittanut paitaa pikkuveikan päälle, mutta koko näyttää tosiaan mukavan reilulta (98 cm noin 94 cm lapselle). Meillä ei haittaa, vaikka paita menisi pepun päälle ja pitkäselkäisiä ollaan koko perhe ;)Ja kutistuuhan nämä vielä pesussa kuitenkin. Neppareita en minäkään välttämättä kaipaisi enää kokoon 98 ja 104, mutta koossa 92 se on monesti vielä paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kuvittelin että keltainen olisi kirkkaampi, mutta ei tuo kuitenkaan paha ole, joten en edes harkinnut palautusta. Katotaan miten pesussa kutistuu!

   Poista
 2. Mä mietin vauvalle noit, mut jätin sit kuitenkin. On kivoja, mut ei ehkä niin meidän näköisiä :) Värit on ihanan pirteät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen ja punainen väri on meillä suosikkeja, ja pallot on jotenkin erityisesti Keltaisella ihanat! :)

   Poista
 3. Tosi kivat paidat! Keltainen nätti sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen ei ollut niin kirkas kuin odotin, mutta ihan jees kuitenkin!

   Poista
 4. :O No jopas. Nyt saat kyllä mitata tuon paidan pituuden :D.

  Millaiselta materiaali vaikuttaa? Onko sellaista ohutta vai napakampaa?

  Kivaltahan nuo näyttää kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tein työtä käskettyä - n. 45cm olka-helma. Ei mitään ohutta luirua, mutta ei sellaista paksuakaan - oliko hyvin kuvattu :D Tykkään kyllä (vaikkei noi Metsolan froteille pärjää) :)

   Poista
  2. Kiitos! On kyllä sitten aika reilu :D. Vertailun vuoksi Tutan 104 senttisessä on 42cm ja Molon 110 senttisessä vaan 40-41.

   Poista
  3. No enkö mä sanonut että mallia mekko ;)

   Poista
  4. Niin ja tuossahan piti siis lukea että Tutan 104 senttisessä retronorsupaidassa :D. Mutta kun vastasin puhelimeen välillä niin ajatus näemmä katkesi.

   Olis kerrankin meille tarpeeksi pitkästi selkämittaa... Jaa-ah :D.

   Poista
  5. No siellähän olis kai se sininenkin jos se on teidän uusi suosikki ;)

   Poista
  6. Haha! Jäänsininen kyllä ja oikein tumma savunsininen... Tuo ei taida olla kumpikaan :D.

   Poista
  7. Lienee perussininen :P No punaista sitten teillekin!

   Poista
  8. Minusta matsku on kyllä aika ohutta!

   Poista
  9. Niin, mut ei minusta sellaista luirua! Se on taas että mihin vertaa ;)

   Poista
 5. Mäkin meinasin ostaa mut, ei sit ollut kokoja jäljellä kun hypistelin ja sille tielle jäi. Ehkä myöhemmin :) Mä tykkään pikkusiskolla palloista ja isoveikalla raidoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään palloista eniten pienimmällä, raidat on kivoja kaikilla :)

   Poista
 6. Ostin kuopukselle Prismasta pallokuvioiset keltaiset pöksyt tuona keltaisena versiona. Reilua mitoitusta on nekin ja lahkeita pitää kääntää, mutta ihanat on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallokuosi on kyllä ihana, ja just tällaisissa iloisissa väreissä! :)

   Poista
  2. Näköjään väänsin oikein rautalangasta, että pöksyt ovat KELTAISET...=D

   Poista
  3. Eipähän jäänyt epäselväksi :D

   Poista
 7. Tykkään noista. Kaupassa katsoin ja juurikin keltaisen sävy miellytti minun silmääni. Mutta Tutta on meillä taakse jäänyttä elämää, kun poika on noin 112cm pitkä. Tutta on tosi reilua, kokemukseni mukaan niitä voi alkaa käyttämään kun lapsi on kokolapun verran pitkä (tai vain vähän alle)ja menevät hyvin sitten seuraavan koon pituuteen asti. Eli koko 104cm on passeli yleensä 104-110-pituiselle. Meillä on ollut useita Tutta-vaatteita ja ne on aina olleet sellaisia, että kun muut ko.kokoa olevat on jo menneet pieniksi niin Tuttaa on vielä kaapissa sitä kokoa käytössä.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten käy pesussa, että riittääkö hihat sen jälkeen Vihreälle, mutta ei ainakaan kovin pitkään enää hälle mene - Keltaiselle sitten menevätkin vielä piiiitkään! :)

   Poista
 8. Haluisin tollasen yökkäriks, harmi kun noihin ei oo yökkärihousuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIkös niitä ollut jotku pöksytkin?? Vai oliko ne vaan vauvoille??

   Poista
  2. Näemmä 92 on isoin niissä housuissa, ja tuollahan joku kertoi että reilu on mitoitus - mitenkä isoja tarvittisitte?

   Poista
 9. Mä ostin tänään palloja vauvajemmaan mammuttimarkkinoilta, siis niitä bodeja. Ja muuten just noi samat värit ;)

  VastaaPoista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!