tiistai 15. lokakuuta 2013

Mitä?


Ihan sama mitä Herra Vihreälle sanoo, niin vastaus on Mitä? Ja usein saman asian saa sanoa aikasta monta kertaa, ja silti tulee aina vaan se Mitä? Jos on ite yhtään väsynyt, niin kyllähän siinä ärähtää jo toisen Mitän kohdalla... Onko kuulossa vai ymmärryksessä vika? No ainakin neuvolassa kuulotestit on olleet normaaleja, joten olisko sitten ymmärryksessä... Ihan kuin lapsi ei malttaisi kuunnella, vaan kiirehtii jo vastaamaan, ja kun ei ole kuunnellut, niin se vastaushan on Mitä? Muistan, että esikoisellakin oli ihan samanlainen vaihe, ja se oli silloinkin ihan yhtä ärrrrrsyttävää! Kun muistaisin vielä, että kauanko sitä kesti - Vihreällä tätä on kestänyt jo aika kauan...

Kuullaanko teillä hyvin?

Terkuin
Miima

32 kommenttia:

 1. Yleensä ei kuunnella :D. Ja vastaus on aina "ei enää" tai "ei enkä".

  Tänään hämmästyin ulkona kun lapsi oli lähdössä metsän läpi huvipuiston leikkikentälle jonne ei tähän aikaan vuodesta pääse ja huikkasin perään että voithan sinä sinne mennä mutta se on kiinni että kävelet pitkän matkan ihan turhaan.... Niin siis se hämmästymisosuus tulee siinä että lapsi kääntyi takaisin eli näköjään ne korvat sitten toisinaan toimii ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai ne toimii periaatteella kuulee-mitä-haluaa? Oon tänään taas ollut äsähtely-vaihteella tuon kanssa, ei kiinnosta sanoa kohta mitään :D

   Poista
 2. Kannattaa kokeilla hyväksi todettua "Haluatko karkkia?" -testiä.
  Eli kun lapsi et katso päin, kuiskaa hyvin pienellä äänellä "Haluatko karkkia?"
  Mä oon muutaman kerran testannut, kun ollut näitä Mitämitämitä -vaiheita. =D Hyvin kuulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se kaikki jäätelötarjoilut ja tällaset kuulee ilman toistoa... sais kyllä kuunnella ne muutkin asiat ;)

   Poista
 3. Meil on niin yks neljä vee "ai mitä?" -kaveri tällä. Monesti sanon asiani kolmesti ja viimeisen kerran sel-väs-ti ar-ti-ku-loi-den ja sitten vastaus on "ai mitä?" Sit meinaa mennä jo äidin hermot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-oh, tälleen kun väsyttää, niin menee hermo jo siinä toisen kerran kohdalla ;)

   Poista
 4. Meillä on lapsella ihan pientä häikkää kuulossa ja kyllä tuo toistelu on raivostuttavaa. Vika on sellainen ettei näy peruskuulotestissä ja lapsi kuuleekin normaalisti ihan ok, mutta jos on pientäkin nuhaa niin kuulo romahtaa ja silloin saa toistaa sanomisiaan MONTA kertaa, nousevalla volyymilla. Ja vaikka meillä siis ei tee sitä tahallaan niin silti se välillä kiristää hermoja.

  Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se rasittavaa toistaa jatkuvasti sanojaan, oli se vika sitten kuuntelussa tai kuulemisessa!

   Poista
 5. Täällä kans yks kolmevee mitä-kaveri. NIIIN ärsyttävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi 3vee ole vielä aloittanut, sehän se puuttuiskin, jos olis kaksi Mitä-tyyppiä!!! :O

   Poista
 6. Me oltiin just viikonloppu reissussa mun ystävän kanssa, jolla 4v poika ja mulla meinas mennä ihan pelkän viikonlopun aikana hermot siihen jatkuvaan mitään :D. Ja tuo poika on varmaan puolisen vuotta mitä-rallia sanonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tää joku poikien juttu, vai oliko tyttärellä kans, kun en muista (ei varmaan ainakaan samassa mittakaavassa, kun kerran esikoisesta muistan elävästi)? :D

   Poista
 7. Niin tuttua! meidän juuri kolmevuotta täyttänyt poika on ihan samanlainen ja se tosiaan meinaa arsyttää ja kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sen vaan sivuuttaa, mutta sitten jos on itse vähän väsynyt tai huonolla päällä, niin voi ETTÄ se on ärsyttävää!

   Poista
 8. Meillä on vanhemmalla pojalla tota samaa. Se ei ikinä kuuntele, tulee tosi turhautunut olo kun joutuu ihan joka kerta toistamaan mitä on sanomassa. Välillä sitten vaan sanonkin että ei yhtään mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mä sanon välillä kans että ei mitään, kun ei vaan jaksa toistaa...

   Poista
 9. Ei ole sukupuolesta kiinni, meidän 3-vuotiaalla tytöllä on ihan sama vaihe menossa. Ollut jo pitkään. Ärsyttävintä on että kun on omasta mielestään tosi hienosti ja lapsentasoisesti vastannut johonkin lapsen kysymykseen, on vastaus tyhjin silmin lausuttu "Mitä?"....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toi on just pahin, kun oikein ajatuksella olet työstänyt vastauksen, ja sit tulee Mitä? Huaah... no kaipa tää on tällainen 'vaihe' - voisi jo mennä ohi ;)

   Poista
 10. Joo, tuttua! Ja nyt hoksaan, että jee, sitähän ei ole muutamaan kuukauteen ollut...kopkop. Meillä se meni siihen, että käytiin ihan kuulokokeissakin, kun alkoi huolestuttamaan. Mutta kyllä se sitten jotenkin kävi ilmi, että se oli vaan tapa. Näin meitä vedätetään. :D Joo, vaihe siis, mutta kyllä aika ärrrrrsyttävä sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopkop teille, ja toivottavasti meiltäkin jäis tämä raivostuttava tapa pian pois!!

   Poista
 11. Kuulostaapa tutulta. Neiti 7v vastaa oikeastaan kaikkeen "mitä? mitä?". Usein hän myös huomaamattaan HUUTAA. Kuulo on tutkittu ja siinä ei ole ainakaan mitään vikaa. Rrrrasittavaa! Etenkin jos on juuri pitänyt jonkin pitkän ja kasvattavan palopuheen ja toinen on että: "Äiti mitä? Mitä sä sanoit?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi totta, erityisen rasittavaa, kun olet juurta jaksaen jotain selittänyt, ja sieltä tulee Mitä? Noh, parempia kuuloja odotellessa ;)

   Poista
 12. Meillä on lähinnä ongelmana se ettei tämä mamma kuule...omaan periytyvän kuulovian ja mietin että kuinkahan monelle lapsista se on periytynyt...sen kun tietää vasta tuossa kun se alkaa vaivaamaan...ei kun alka kuulo huononeman..

  VastaaPoista
 13. MiMa - onpa kurja juttu :( Toivotaan ettei ole lapsille periytynyt!

  VastaaPoista
 14. Meillä ei kuule tyttö eikä isukki, jos keskittyvät johonkin. Ja ainahan ne keskittyvät johonkin tuikitärkeään ja mua ottaa aivoon, kun selitän seinille. Sitten ihmitellään, että mihin me nyt ollaan lähdössä, vaikka ovat nyökytelleet ja joojooilleet mulle asiasta jo monta päivää sitten. Meillä neiti myös puhuu tosi kovaan ääneen. Luulen, että sillä on ihan normaali päiväkotilapsisyndrooma eli meluisassa ympäristössä on tottunut saamaan asiansa sanottua siten, että kaikki kuulevat. Kuulo on tutkittu eli ei pitäisi olla todellista ongelmaa.

  Me ollaankin sovittu, että kerron etukäteen, kun mulla on asiaa. Lopetan tytön muut puuhat ja käsken katsomaan itseeni päin. Silloin asia menee perille asti. Pieni pää on ihan pyörällä nykymaailman virikemäärästä. Ei ihme, ettei "kuule", mitä äiti yrittää sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miehet on sitten vielä oma lukunsa valikoivan kuulonsa kanssa... Mä toivon ja oletan, että tämä on vaan vaihe joka menee ohi!

   Poista
 15. Hihii! Meillä on esikoisella ollut sama vaihe. Ihanaa, että se on ohi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut mitä-vaiheen ohituksesta!! Seuraavaa odotellessa ;)

   Poista
 16. Meillä on 2,5v TÄH? mies. Kaikkea saa toisella moneen kertaa paitsi niitä tuletko syömään jotain herkkua tai mennäänkö ulos juttua. Eli ilmeisesti kuulossa ei ole mitään vikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juup, kummasti ne mieluisat asiat kuullaan kerralla...

   Poista
 17. Mun keskimmäinen oli mitä lapsi. Syykin selvis 3.5v ku löin nyrkin pöytään neuvolassa ja päästiin kuulotesteihin. Liimakorvat molemmissa ja kuulo heikentyny ihan hulluna. Saatiin aika putkitukseen ja viikko ennen operaatioo oli tsekkaus, korvat parantunu itestään. Jäbäl oli ollu kaks korvatulehdusta 1v iässä ja sieltä jääny ku lääkäri ei ollu kunnolla tarkistanu jälkitarkastuksessa. Nykyään ei paljoo mitäile mut esikoinen 6v senkin edestä sit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onneksi parantui kuitenkin! :) Meillä taitaa olla ihan vaan valikoiva kuulo, kun mieleiset asiat kyllä menee perille...

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!