torstai 24. lokakuuta 2013

Sadepäivän syrnikit

Lapset tilas pannaria, mutta sain ylipuhuttua rahkalettuihin! Mä aina suosin sellaista leivontaa, missä ei olis ihan kamalasti valkoista vehnäjauhoa.. Rahkaletut eli syrnikit on paksuja ja mehukkaita lettuja, jotka ainakin meidän mukeloille maistuu oikein hyvin.























Pojat syö letut paljaaltaan, me naisihmiset laitetaan marjoja päälle, herkkua!

Rahkaletut

1 prk rahkaa
3 munaa
1 dl jauhoja
maun mukaan sokeria
vähän vaniljasokeria
hippunen suolaa
tilkka sitruunamehua
loraus maitoa

Määrät on nyt tuolleen summittaisia, esim. sokerin määrä on minusta niin makuasia, että ihan turha antaa ohjeita, jokainen maistelkoon määrän kohdilleen! Sitruuna antaa kivasti raikkautta ja makua, mutta ei ole mitenkään pakollinen (sitruunan tai appelsiininkuori vois olla kiva lisä kans). Maitoa lisään sen verran, että seos on edelleen paksuhko, mutta kuitenkin pannulle levittyvä. Niin eli kaikki vaan sekaisin, ja paistetaan lettupannulla, miedolla lämmöllä, että kypsyy läpi koko paksu lettunen.


Ootteko tehneet ikinä?

Terkuin
Miima

28 kommenttia:

  1. NAM! :P Nyt on pakko ottaa resepti talteen ja paistaa joku päivä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs herkullisilta :) Rahkalettuja ei ole tullut koskaan testattua.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä nämä menee testaukseen!

    VastaaPoista
  4. Kokeilemisen arvoinen resepti, kiitos! Meneekö nää läpi lapsella, joka ei tykkää rahkasta? Vai maistuvatko selvästi rahkalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minusta ei mitenkään selkeän rahkainen, mutta toki eri makuinen kuin tavan höttö-lettu, vaikea sanoa. Mutta siis ei meilläkään kaikki lapset tykkää rahkaa syödä, mutta letut kelpaa :)

      Poista
  5. En oo koskaan tehnyt, mutta täytyypä kokeilla! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :) Makuasioitahan nää on, mutta minusta parempia kuin tavalliset letut!

      Poista
  6. En ole ikinä kuullut nimeä syrnikki😊mutta rahkan ystävänä menee täälläkin kokeiluun😊

    VastaaPoista
  7. En oo tehnyt, kiitti vinkistä! Tässä kaipaileekin kaikkea uutta tekemistä syksyiseen kotoiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää sopiikin kotoiluun oikein kivasti, kokeiluun vaan! :)

      Poista
  8. Nimen olen joskus kuullut, mutta maistanut/tehnyt en ole koskaan. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Laitanpa ohjeen korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, on niin helppokin, että ei paljon helpommalla voi päästä ;)

      Poista
  9. näitä kokeillaankin nyt tänään jo. Kotona kun ollaan ja kaikki ainekset löytyy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävipä sopivasti, hyviä herkuttelu-hetkiä! :)

      Poista
    2. hyviä olivat, vähän erilaisia kuin tavalliset letut. Tykkään kyllä rahkasta muutenkin.. Vähän oli haastava ensin paistaa ihan tavallisella pannulla, kun tosiaan isokokoisina en saanut niitä paistettua ehjänä. Mutta sitten kuitenkin onnistui!

      Poista
    3. Ai sä teit isoja? Ite oon tehnyt vaan pieniä, kun onhan ne tosiaan paksumpia ja hankalampi kääntää isona! Mut hyvä jos kuitenkin maistuivat :)

      Poista
    4. joo siis aluksi yritin tehdä isoja, mutta sitten tein pieniä sellasella isolla pannulla, kun ei meillä ole sellasta lättypannua..

      Poista
    5. Aivan, no mut onnistuuhan se hyvin noinkin! :)

      Poista
  10. Näitä täytyykin testata joku päivä. Nami!

    VastaaPoista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!