torstai 19. joulukuuta 2013

Mantelikrokantti tai TSI-Daim

Mä aina mieluusti lasten kummeille tekisin jotain leivonnaista, en mä mitään osaa ostaa, ja toisaalta itse tehty on kuitenkin aina lämpimämpi vaihtoehto mielestäni. Tänä vuonna päädyin suklaalla päällystettyyn mantelikrokanttiin, eli Daimiahan se, mutta itse tehty on aina itse tehty!



75 g      voita
½ dl      siirappia
1½ dl    sokeria
1½ dl    mantelirouhetta
----
200 g    maitosuklaata

Mä jauhoin kokonaisista kuorituista manteleista rouheen ja kuivalla pannulla vähän paahdoin sitä - tää ei varmaan ole välttämättä olennaista, mutta antaahan se vähän enemmän makua jos sen pannun kautta käyttää.

Sulata voi kattilassa, lisää siirappi, sokeri ja mantelirouhe. Keitä hämmennellen kymmenisen minuuttia - seos saa tummua vähän, mutta varo polttamasta! Kaada sörsseli leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli ohueksi. Anna jäähtyä ja kovettua.

Sulata suklaa ja kaada jäähtyneen krokantin päälle. Sulaan suklaaseen voi tehdä kuvioita haluamallaan tavalla (mä tein ihan vaan aaltoja). Anna kovettua huoneenlämmössä. Paloittele. Mä en ainakaan mitään tasareunaisia palasia saanut aikaiseksi, mutta eikös se ole sitä itsetehdyn viehätystä ;) Säilytetään huoneenlämmössä suojattuna kosteudelta.



Nyt en tosin tiedä kerkeenkö mä koko kummeja näkemään missään välissä ennen reissua (ja postituskin on jo ihan myöhäistä), mutta ajatus oli olemassa, ja toimitetaan sitten vaikka jälkikäteen...


Terkuin
Miima

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mä en edes tykkää suklaasta, mutta ei nuo pahalta minustakaan maistu :D

      Poista
  2. Slurps! Kuulostaa helpolle, mutta todellisuus voi olla toinen ;) Täytyy kyllä kokeilla joku kerta, Daimin(kin) ystävä kun olen.

    Itse tehty lahja on arvokas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikeata ollenkaan! Eikun vaan kokeiluun! :)

      Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!