perjantai 3. tammikuuta 2014

Saksanpähkinäleipä





















Näin joskus jonkun Masterchef Australian jakson, jossa tehtiin jonkun hienon ruokalajin sivuun rapeaa saksanpähkinäkeipää, ja se jäi jonnekin takaraivoon kolkuttelemaan, pähkinöiden ystävä kun olen. Nyt sain viimein aikaiseksi googlata mikä se oli, ja sehän oli Maggie Beerin resepti, joka löytyy täältä. Reseptissä on kaikenlaista mitä mä en jaksanut siihen etsiä, ja mitatkin outoja, joten tein vähän oman version, kuten tavallista.

2½ dl     maitoa
½ ps      kuivahiivaa
2 rkl      hunajaa
3 dl       paahdettuja saksanpähkinöitä hienonnettuna
3 rkl     oliiviöljyä
2 tl        suolaa
3 dl       vehnäjauhoja
1½ dl    tattarijauhoja

Hienonna eka pussillisen saksanpähkinöitä, paahda ne kuivalla pannulla ja siirrä lautaselle jäähtymään (pussillisesta tulee enemmän kuin 3 dl hiennonnettuna - niin tai riippuu tietty pussista, heh, mulla Lidlin pähkinöitä). Lämmitä maito mikrossa vähän lämpimämmäksi kuin kädenlämpö, lisää kuivahiiva ja hunaja, sekä 1½ dl vehnäjauhoja vispaten (niin vältät paakut). Anna turvota vartti. Lisää joukkoon pähkinät, oliiviöljy ja suola. Sekoita loput vehnäjauhot ja tattari keskenään, ja lisää taikinaan. Jaa taikina neljään osaan ja kauli/taputtele ohueksi lätyskäksi leivinpaperille (käytä himppu jauhoja jos tarpeen). Sivele pintaan oliiviöljyä ja paista 200 asteessa 15-20 min (mitä pitempään paistaa, sen rapeampi, mutta varo polttamasta).

Mä laitoin vähän enemmän kuivahiivaa (2/3 ps), ja mun leipä on kyllä pulleampaa kuin Maggien, joten vähensin tuohon ohjeeseen hieman tuota hiivan määrää. Leipä on kyllä hyvää, mutta veikkaan että lituskampana se olisi vielä rapeampaa, joten seuraavalla kerralla yritän saada vielä litteämpää aikaiseksi!


Terkuin
Miima

4 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään pähkinöistä! Kiva ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sit kannattaa kokeilla! :) Pähkinät on hyviä!

      Poista
  2. Mmmm...vaikuttaa herkulliselta. Täällä myös vannoutunut pähkinäfani!

    Kiitos kivasta ohjeesta :)

    Tällä hetkellä olen koukussa Dr Oetker Vitalis Crunchy Nut-Mix mysliin. Ihanan pähkinäinen. Suosittelen, jos mysleistä pidät muuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinät on myös terveellisiä, joten niitä voi mutustella hyvällä omatunnolla ;) Mä en ole mysli-ihmisiä, mutta kiitos vinkistä kuitenkin! :)

      Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!