perjantai 21. maaliskuuta 2014

Palapelimania

100 palan peli isoilla paloilla
Herra keltainen on melkoinen pelimies, mutta sitäkin enemmän hän on palapelimies! Voisi puhua melkein maniasta! Meillä on nimittäin 5 palapeliä jatkuvasti pitkin lattioita. Enkä liioittele yhtään. Keltainen tekee niitä joka päivä, monta kertaa päivässä. Kokoaa ja purkaa, kokoaa ja purkaa.

60 palan peli pienillä paloillaJos ostetaan uusi palapeli, se tehdään ensin yhdessä. Sitten hän selvästikin "opiskelee" uutta kuvaa: purkaa osittain, kokoaa, ja purkaa taas osittain. Niinpä minun apua ei tarvita sen ekan kokoamisen jälkeen. Ihan prona kokoaa jo 160 palan (tutun) palapelin itsenäisesti. Tuskin hän outoa isoa palapeliä osaisi tehdä tuosta noin vaan, mutta minusta toi palapelin opettelu on aika hauska piirre - ei ole muilla lapsilla moista ollut!

Keltaisella on siis selkeästi joku herkkyyskausi palapeleihin. Muistan että Vihreälläkin oli joku lyhyt vaihe, kun tykkäsi kovasti tehdä palapelejä, mutta ei mitään tällaista. Toki Vihreäkin tekee palapelejä silloin tällöin. Siinä missä pikkuveli tekee hahmot ensin ja sitten yhdistelee isompia kokonaisuuksia yhteen, isoveli aloittaa reunapaloista ja jatkaa sisuksen täyttämistä.

Palapelejä olen ostellut viime aikoina eniten Lidlistä, siellä ne on halpoja, ja aiheet on niitä pinnalla olevia suosikkeja. Meillä siis nämä 5 jatkuvasti lattioita koristavia suosikkia ovat Lentsikat (4 palapeliä) ja Autot (1).

Onko teillä palapelit in, ja millaisia kokoamis-metodeja löytyy?


Terkuin
Miima

8 kommenttia:

 1. meillä on myös palapelihullu!!!! seuraavaksi pitää hankkia sadan palan peli,nyt noi 60-70 alkaa oleen liian iisejä. Lapsi on....vielä 2 vuotias :D :D mut kun innostuu niin innostuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kun tulee tutuiksi ne kuvat, niin käy helpoksi kyllä! Eikun haastetta hankkimaan! :D

   Poista
 2. Meilläkin palapelit ovat suosiossa, erityisesti pikkuveikalla (2 v 8 kk), jonka sorminäppäryys ja hahmotus riittää jo hieman haastavampiinkin palapeleihin. Kun isoveikka on päiväkodissa (=pieni saa olla rauhassa), pikkuveikka kokoaa useamman palapelin.

  Hänen suosikkejakaan ovat Cars, Planes ja Puuha Pete. Tuosta Puuha Petestä meillä on sellainen 10 palapelin laatikko, jossa riittää koottavavaa ja eri vaikeusasteita :)

  Pikkuveikka kokoaa ensin tutut hahmot ja yhdistää (tai pyytää yhdistämään, etteivät hajoa) hahmot sitten toisiinsa. Isoveikka on taas aina koonnut palapelit etsimällä paloja puuttuvaan kohtaan. Reunat tehdään viimeiseksi. Kukin tavallaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, miten tässäkin asiassa tapoja on niin monia erilaisia! Pääasia että tekevät - eiköhän tuo tue jotain hahmottamista sun muuta!

   Poista
 3. Tytär on aina pitänyt palapeleistä. Välillä ne vaipuvat hetkeksi unholaan, mutta tänäänkin hän kokosi kolme palapeliä. Pikkuveli kokoaa mieluiten jonkun avustuksella, hienomotoriikka kun ei ole hänen vahvin osa-alueensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne menee sykleissä nämä innostukset! Meillä on nyt palapelit ja lautapelit kovassa käytössä, ja legot. Välillä ne sitten taas on autot ja kauppaleikit jne.

   Poista
 4. eikos se tarkoita et on matemaattisesti lahjakas kun tekee palapeleja.nain olen kuullut.t.paivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopisi kuvaan, numerot kiinnostaa myös, osaa luetella yli 150 (eli kunnes kyllästyy) ja yksinkertaisia yhteenlaskuja isoveljen opettamana :)

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!