perjantai 30. toukokuuta 2014

Pikaiset kasviskiekot

Meillä juhlitaan taas sunnuntaina - tällä kertaa kesäkuun poikia! 6v! 13v! Ja tähän väliin se 'voi kamala oikeesti, mulla on 13 v lapsi, mitenkä hiivatin vanha mä ite oon????' Tarkoitus oli suolaiset purtavat leipoa alta pois, että juhlapäivänä saisin keskittyä kakun koristeluun (siitä sit juttua myöhemmin). Mutta voi aivo! Leipoessani hevospiirakkaa unohdin tyystin että yksi vieras on lakto-ongelmainen! No uusi pikapyrähdys kauppaan ja tällaisia sävelsin pikana.


1 pkt ruisperunataikinaa
1 punainen chili
muutaman sentin pala inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
puolikas kesäkurpitsa
pieni paprika
100g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
pippuria
ruohosipulia
emmental-raastetta

Sulata taikina. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä kevyesti. Pilko kesäkurpitsa ja paprika, ja lisää pannulle - nekin saa vähän pehmentyä. Lisää tuorejuusto, sekoittele tasaiseksi ja mausta. Kauli taikina ohueksi levyksi, levitä kasvissotku päälle, ja ripottele emmental-raastetta silleen ihan reilusti, pari desiä. Rullaa taikina tiiviisti ja leikkaa sellaisia 1½ cm kiekkoja. Litsää nätisti pellille ja ripottele emmenta-raastetta päälle. Paista 200 astetta 20 min.

Huh, suolaiset tehty!

Mukavaa viikonloppua kaikille, ja jos teilläkin löytyy kesälaitumille kirmaajia, niin ihanaa loman aloitusta heille! Meidän koululaisilla on aamulla kirkko ja sitten pääsee vapaalle!

Terkuin
Miima

2 kommenttia:

  1. Namskis, hyvältä näyttää!

    Meillä on myös viikon päästä juhlat.. Ajatus on kyllä selvitä jotenkin helpolla, vielä en vain ole ihan varma miten se onnistuu :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen etukäteen pakkaseen leipomista ainakin suolaisten osalta, ja makeissakin jäätelökakku/leivokset helpottaa hommaa! Mulle jäi huomiselle vaan kakun koristelu, jes! :)

      Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!