torstai 21. elokuuta 2014

Väriä syksyyn

Puoltoista viikkoa sitten oltiin vielä uimarannalla helteessä! Aika kaukaiselta tuntuu nyt, mutta toivotan syksyn tervetulleeksi. Tosin ei tarttis sitten sataa joka päivä, jookos.Maasta löytyi aarteita, miten lie lego pihalle kantautunutOstin alesta Herra Keltaiselle Molon softshellin kokoa 116, kun joka paikassa kehotetaan ottamaan isompaa kokoa. Lapsi on siis sellaiset 105 cm pitkä, ja olis pienempikin koko riittänyt. Ite en tykkää siitä, että takki tulee kokonaan pepun yli, ja onhan noissa hihoissakin ylimääräistä. Mutta meneepä nyt sitten pitkään ainakin. Väri on tosi herkullinen, joten kaipa tuota pari vuotta katselee!

Pitäisi tehdä inventaario syysvermeistä. Mä taas kuvittelen että kaikkea on, mutta mikä lie totuus - pitää ottaa selvää! Onko teillä välikausivaatteet hanskassa vai pääsikö syksy yllättämään?


Terkuin
Miima

28 kommenttia:

 1. Tykkään (kuten varmaan arvasitkin)! Upea, hehkuva oranssi tosiaan.

  Meillä välikausitilanne on jotakuinkin hallussa, paitsi kenkien ja osin kuravaatteiden osalta. Kesän alesta on jemmattu takkeja ja housuja on hankittu jo aiemmin talteen,, aina kun on ale kohdalle osunut. Viime kevään housut mahtuvat vielä (toivottavasti).

  Pikkuveikka on kasvanut totaalisesti koon 98 cm yli, joten käytössä on nyt vain 104 cm ja välillä mietin, olisko yläosien suhteen pitänyt ottaa suoraan 110 cm...Isoveikka on kasvanut koosta 122 kokoon 128, mutta housuista menee vielä tuo edellinenkin koko.

  Allekirjoitan kyllä täysin, että lapset kasvat kesäaikaan tuplavauhtia! Kyllä tuo teidänkin nyt reilu softshell on kohta ihan sopiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on upea! Oon pitänyt oranssia Herra Vihreän värinä, mutta katteleehan sitä pienemmälläkin :)

   Mä tässä puntaroin, että tarviiko sinne eskariin erikseen kurahousuja, vai sopisiko olla vaan kuorivaatteissa? Pitäis varmaan katsastaa kunnolla se piha, onko miten mutainen ympäristö (en ole käynyt siellä takapihalla missä ulkoilevat).

   Meillä on Vihreä kasvanut vajaassa parissa kk 4cm mikäli kotimittaukseen on yhtään luottamista :O Keltainen sen sijaan ei ole huhtikuulta kasvanut kuin pari senttiä...

   Poista
  2. Tarkistapa asia sieltä eskariopelta vielä. Meillä on päiväkodissa (jossa eskarikin on) lapsilla _oltava_ kuravaatteet, vaikka olis millaiset tecit muuten päällä. Sieltä tuli kotiin oikein tiukka lista, mitä tarkoittaa kuravaatetus, kun isoveikka vuosi sitten päiväkodin aloitti.

   Aluksi teki mieli taistella tätä älytöntä käytäntöä vastaan, mutta sitten annoin olla (ja toivon hartaasti, että tulisi kaunis ja kohtuullisen kuiva syksy). Eivät kuulemma siellä pysy perässä, kenellä on vedenpitävät/kosteudenpitävät/ ei minkään pitävät vaatteet ja miten ne pitää kuivattaa. Kuivauskaapin ovessakin siellä on aikamoiset ohjeet siitä, minkä merkin vaatteita sinne saa tuupata ja mitä ei :D

   Poista
  3. Meidän eskari on koulun yhteydessä, ja kirjeessä vaan sanottiin että sadevaatteet ja kumisaappaat on tarpeelliset, mutta ei sen tarkempaa. Ja kun ei ole hoidossa eskarin jälkeen, niin eipä niitä vaatteita sen kummemmin tarvitse kuivatella, joten minun logiikalla kuorivaatteet kävis ihan hyvin... Pitää vielä kysyä erikseen toki.

   Poista
  4. Toivottavasti saavat olla kuorivaatteissa, onhan se niin paljon mukavampaa :)

   Poista
  5. Joo toivotaan näin! Ainakaan ei ole tullut mitään kommenttia - onhan tässä ollut sadepäiviä jo useampia ja hän on plain rainilla ollut liikenteessä :)

   Poista
 2. Minun silmään näyttää aika hyvältä koolta! :)

  Meillä jatkaa kevään ulkoiluvaatteet nyt syksyynkin, ja aika nopsaan ja yhtäkkiä ne saikin taas kaivaa esille.

  Vaikka kyllä, varsinkin esikoinen venähti selvästi kesän aikana ja jalkakin kasvoi. No uudet kengät tulikin sitten hankittua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se tietty hämää kun ei kuvasta näe missä on peppu jne. Takki tulee tosiaan takaa puoleen reiteen. Meilläkin oli jalat kasvanu, vaikka luulin ettei olis - hyvä että tuli tarkistettua :D Jemmakenkiä onneksi oli!

   Poista
 3. Mä tein yhteenvetoa vkvaatteista kun kuvat ehtis vaan laittaan niin olis valmis. Meillä on saman pituisella 110 ja on sopivan reilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis meillekin riittänyt se 110, ei pitäis uskoa suosituksia :D

   Poista
 4. Kevään vaatteet mahtuu ulkovaatteiden osalta,vaikka kesällä on venynyt reilusti. Oli kasvunvaraa niin mahtuu. Sisävaatteita on ehkä pieneksi mennyt,mutta kaikkea on paljon ja mitään ei tarvitse ( saa) ostaa.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis tosiaan tehdä se inventaario ulkovaatteiden osalta, ja sisävaatteissakin on kutistumista tapahtunut, kun vaan jaksais perehtyä. Ehkä ensimmäisenä voisi kuitenkin hellejutut laitella pois roikkumasta... ;D

   Poista
 5. No on kyllä upean värinen takki! Ja mun makuuni sopivan reilu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on hieno kyllä! Mä olen vähän herkkä tuolle helman pituudelle ;D

   Poista
 6. Meillä on tuo sama takki ja on kyllä IHANA ! :) Nyt ei vielä syksyllä ollakaan käytetty, keväällä viimeksi. Poika nyt ehkä 102cm, takki 110cm ja on musta hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana väriläiskä ulkoiluun! :) Oon huomannut, että mulla on vähän poikkeava maku tuossa vaatteiden istuvuudessa, kun en tykkää kovin suuresta kasvunvarasta :D

   Poista
 7. Kyllä syksy yllätti. Ennen hellekautta oli tosi kylmää ja heti helteiden perään sama meinininki...
  Kenkäostoksilla on käyty, mutta muuten pärjätään aikalailla entisillä ulkovaatteilla, jos on uskominen, ettei koulussa juurikaan välikausihousuja pidetä (jolloin yhdet riittää).

  t.ekaluokkalaisen pojan äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan skitsofreenistä säänvaihtelua! Mut toivon tosiaan että talvi olis ihan oikee talvi eikä sellainen ikisyksy niinkun viime talvi!
   Kyllä meillä käyttää nelosluokkalainenkin vielä ulkohousuja ihan omasta tahdostaan, ja ekaluokkalaiselle ite kyllä määräisin ne jos yrittäisi niiden pukemisesta luistaa, kun sen ikäiset vielä ihan kiitettävästi ryöjää (tai ainakin meidän mukelot on niin tehneet) ;D

   Poista
 8. Hitsi, tuliko se mun kommentti perille? Ei tullut vahvistusta ruutuun, ainoastaan dinosauruksen kuva =D

  VastaaPoista
 9. No on se hieno takki! Vähäkö oon pihalla kun on tuollainenkin mennyt ihan ohi. Välikausikamppeet on kasassa, mitä nyt se yllätti, että lapsen jalka oli kasvanut kesällä. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! :) Mulla kans yllätti että jalat olikin kasvaneet, vaikka luulin et ei :D Mutta onneksi oli jemmakenkiä!

   Poista
 10. Ihanan raikas väri takissa! Välikausi taidetaan mennä jo kaapista löytyvillä vaatetuksilla, ainoa hankinta taitaa olla kuopukselle kurahaalarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on upea kyllä! Mä eka meinasin että meillä ei ole tarpeita, mutta päädyin kuitenkin ostamaan alesta takkeja :D Mut ei ne turhia ostoksia olleet, kun pieninkään ei enää vk-haalaria käytä!

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!