keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Flunssan karkoitukseenFlunssakausi on korkattu nyt omaltakin kohdalta, joten ajattelin jakaa teillekin oman flunssankarkoitusreseptini. Se on hyvin yksinkertainen, sillä kuka sitä nyt flunssassa jaksaisi kovin monimutkaisia säätää! Kupillinen vettä ja n. sentin palanen tuoretta inkivääriä silputtuna kattilaan kiehumaan, keitä sellaiset 5-10 minuttia, miksi aikaa nyt unohdatkin sen sinne hellalle ;) Kaada kuppiin ja perään hunajaa loraus. Juo, ja pureskele myös ne inkiväärin palaset. Avaa tehokkasti nenän ainakin joksikin aikaa, ja hunaja lievittää yskää. Saattaa aiheuttaa myös pientä hikoilua, kuten kuumeen laskiessa. Minusta tää auttaa oloa ja lyhentää flunssan kestoa!

Onko teillä jotain flunssa-niksejä?


Terkuin
Miima

16 kommenttia:

 1. Valkosipulia, paljon, esimerkiksi pizzan päälle! Mutta tämä auttaa vain siinä vaiheessa kun tuntuu että flunssa alkaa tulla, silloin se voi jopa estää tai ainakin lievittää oireita. Sitten taas jos tämä kutsumaton vieras on jo ehtinyt asumaan kroppaan, on turha enää syödä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuassa se valkosipuli varmaan meniskin - olen myös nähnyt josksu valkosipulisia juomareseptejä, ja se ei houkuttele mua ihan niin kauheesti :D

   Poista
 2. Käytän samaa , mutta lisään mukiin ripauksen chiliä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoretta vai jauhetta? Varmaan antaa kivasti lämpöä (ja voipi lisätä hikoilu-efektiä :D)

   Poista
 3. Mä keitän vedenkeittimellä vettä ja kaadan sitä inkiväärisilpun päälle (hunajan nautin erikseen, koska en tykkää sen äklömakeudessa inkiväärin kanssa) ja juon kunhan on jäähtynyt tarpeeksi. Mies taas on vähän hardcorempi, sen juomaan menee inkivääriä, valkosipulia ja hunajaa (tehokas, mutta ööh en halua maistaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juon kans välillä pelkällä inkiväärillä, mutta jos on yskää, niin tykkään että se hunaja rauhoittaa sitä. Valkosipulia en minäkään oikein tykkäisi tuolleen käyttää :D

   Poista
 4. Tämä on hyvää, tulee juotua myös ilman flunssaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, ja varmaan lisää vastustuskykyä niin ettei edes tule kipeeksi! :)

   Poista
 5. Meillä vannotaan yrmykuppien nimeen eli kuumaa vettä, runsaasti sitruunaa ja lisäksi hunajaa. Täytyykin seuraavaksi kokeilla vaihtelun vuoksi tuota sun vinkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkivääri on kyllä minusta tehokas (ja ite tykkään maustakin), joten kannattaa kokeilla! :)

   Poista
 6. Pikaista paranemista! Hunajavettä on tullut juotua ja joskus inkivääriäkin olen lisännyt, mutta nyt olin unohtanut koko inkiväärin! Seuraavaksi sitä: päätä särkee ja kurkku on kipeä, palelee, yh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oon jo ihan tolpillani ja mietin, että miten terve pitää olla että saa laulaa, kun ope kielsi laulamasta sairaana... :D vähän vielä yskää ja sen sellaista. Nyt äkkiä sulle inkivääriä nassuun, niin jospa ei tauti tuliskaan päälle!!

   Poista
 7. Inkivääri on tehokasta ja hunaja samoin. Pikaista paranemista, että pääset taas laulamaankin :)

  Täällä on otettu kaikki konstit käyttöön alkavan flunssan torjunnassa, ettei tarvitsisi matkalla sairastaa. Carmolis-yrittitipat tuntuvat olevan yllättävän tehokkaita tupla-annoksena, samoin sinkki-C-kofeiini-juomajauhe. Parasetamolia otan myös. Pitkät päikkärit otin myös ennen viime hetken pakkaamisrumbaa. Kaikki tropit lähtee toki myös mukaan reissuun.

  Olo tuntuu paremmalle kuin aamupäivällä töistä kotiin lähtiessä. Ehkä tämä tästä vielä lomaksi muuttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan jo muuten hyvä, mutta köhää on, ja ihan tosi hankalaa olla laulamatta kun tekis mieli harjoitella (no vähän oon sortunut, mutta koitan välttää)!

   Voi ei, ei mitään flunssaa nyt sulle!!! Toivottavasti douppaus auttaa ja pääset lomailemaan ihan terveenä!

   Poista
 8. Tuota ihan samaa ja lisaksi pala sitruunaa kuorineen. Inkivaaria en viitsi keitella vaan suoraan kuppiin ja kiehuvaa vetta paalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon joskus pureskellut inkivääriä siltään, mutta koen että se on tehokkaampaa kiehautettuna :)

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!