tiistai 2. syyskuuta 2014

Miiman välipalapatukat

Viimeistä patukkaa vietiin, kun tajusin, että tarkoitus oli jakaa resepti teillekin... ei siis tullut hienoja stailattuja otoksia, vaan kärsimättömän nälkäisen pikakuva ;)

















Edellinen yritys oli hieman muriseva, joten muutin tekotapaa näihin. Nyt pysyvät koossa!

3 dl kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä (tai mantelilastuja)
1 dl saksanpähkinärouhetta (tai mitä vaan rouhetta)
1 dl kuivattuja karpaloita (tai rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä palasina)

2 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl hunajaa (tai siirappikin käy)
½ dl öljyä
½ dl vettä

Laita kattilaan hunaja, öljy ja vesi sekä vähän pilkotut kuivatut aprikoosit. Keittele jonkun aikaa että aprikoosit vähän pehmenee. Sekoita sillä aikaa muut aineet keskenään (täähän on silleen hyvä, että voi laittaa sitä mitä kaapista löytyy, kunhan suhteet on vähän sinne päin - ei ole niin tarkkaa). Surauta aprikoosit liemineen mönjäksi vaikka sauvasekoittimella, ja survo mönjä muiden aineiden kanssa sekaisin (se on siis hillontyylistä koostumukseltaan, katso että saat kaikki kuivat aineet mönjättyä). Painele leivinpaperoituun vuokaan tiiviisti ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa patukoiksi (mä taisi saada 12 kpl). Säilyvät joidenkin lähteiden mukaan jääkaapissa parikin viikkoa (ei kyl meillä vaan, jotenkin ne häviää...).


Terkuin
Miima

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ne on kyl hyviä, ja helppo fiksata omaan makuun :)

      Poista
  2. Näyttävät hyviltä! :D En yhtään ihmettele, etteivät säily kovin pitkään menemättä parempiin suihin.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä - ja taatusti terveellisempiä kuin ostopatukat :) Kiitos hyvästä ohjeesta. Välipaloja menee nykyään enemmän, kun pitää jaksaa työpäivä matkoineen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä on, ja ilman lisäaineita sun muita :) Pähkinät ja siemenet on niin terveellisiä, että kannattaisi jokaisen lisätä ruokavalioon, vaikka sitten tällä tavalla! :)

      Poista
  4. Kylläpä näyttää herkullisilta, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne kyllä hyviä, kokeile ihmeessä! :)

      Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!