perjantai 12. syyskuuta 2014

Riittääkö eikö riitä?


Uusiin kenkiin oikea (käynti+kasvun)vara on 1,7cm. Meillä olis huopikkaissa juuri sen verran varaa. NYT. Ja milloinkahan näille olis tarvis... Jäänkö mä nyt jemmailemaan näitä ja katson kasvaako jalka, vai laitanko eteenpäin? Huoh.

Terkuin
Miima31 kommenttia:

 1. Sehän on just hyvä. Koska siinä on nimenomaan se 0.7cm ylimääräistä. Sentti kun jäljellä niin sit ei enää kärsi jalan kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis hyvä jos talvi olis juuri tuloillaan, mutta kun ei hitokseen tiedä millon se tulee - tänä vai ensi vuonna!

   Poista
  2. Minä ainakin hankin nyt just tolla 1.7 varalla. Siinä on periaattees kevääseen asti se vaadittava kasvunvara. Kun liikkumavarahan tulee olla just se noin 1cm. Liian isoja kenkiä on huono käyttää ja jalka ei välttämättä kasva 2kk yhtään tai vaikka kasvaisi 2mm tilaa on silti reilusti :)

   Poista
  3. Muitten kenkien kohdalla en miettisikään, mutta kun nää on villaa ja sanotaan että voivat kutistua, joten siksi mietin riittääkö vai ei.

   Poista
 2. Niin. Nää on aina näitä, kun ei voi tietää, miten jalka kasvaa ja koska se talvi oikeasti iskee päälle. Toisaalta ei se jalka kai kauhean montaa milliä voi enää syksyn aikana kasvaa. Vai voiko? Nimimerkillä: "jemmahamsteri, joka myy vasta nyt koon 25 kenkiä. Eihän meillä olekaan käytössä vasta kuin koko 32" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ei voi tietää - jos olis muutama milli vaikka enemmän varaa, niin olisi "varmempi" olo jemmata... Eihän se jalka nyt kauheesti varmaan kasva - vai kasvaako :D Hyvin oot jaksanut jemmailla vanhoja kenkiä! :D

   Poista
 3. JOs jalka ei kasva enää kovin paljoa vuodessa ja noihinhan ei tartte villasukkaa niin vois mennäkin talven? Tosin noista suositellaan ottaan normalia isompi ku voi kutistua kosteudessa kun on villaa. Jos ois sopiva koko meille niin voin ostaa ;) Meillä nimittäin viime talviset kaapissa ja varaa ehkä just ton verran, NYT :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se jalka kauheeta tahtia kasva toki, että uskaltaiskohan sitä luottaa että noi menee. Ohutta villasukkaa käytettiin kyllä viime talvena noissakin. Samaa muistelin, että näissä oli kutistumisvaara, ja siksi tätä varaa ja sen riittävyyttä mietin. En tosin huomannut että viime talviset olis kutistuneet (en kyllä ole mittaillut mitenkään). Meillä on viimetalviset 27 ja nää 28.

   Poista
  2. no meillä on sama koko että ei auta ja toivon, että ne menee kun jouduin kaikki muut kengät uusimaan kun keväisetkään ei mahtunut enää!

   Poista
  3. Toivotaan että menee molemmilla! Mä joudun ostamaan talvikenkiä varmaan kahdelle - toi pienin saa kyllä monet parit isoveljeltä.

   Poista
 4. Jalan kasvu on jotain ihan mystistä. Joskus tuntuu ettei pysy perässä millään ja sitten taas tuntuu ettei se jalka kasva laisinkaan. Toivottavasti nuo kengät sopisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mystistä - kyllä on huomattu täälläkin! Kai mun pitää vaan säästää noi ja kattoa sitten kun ne pakkaset saapuu, että sopiiko vaiko eikö!

   Poista
 5. Lapsen jalan kasvu kuukaudessa on keskimäärin noin 1 mm 3–6-vuotiaana ja alle millin lapsen ollessa 6–10-vuotias.
  Yksi kengän kokonumero millimetreinä on 6,67 mm.
  Kun arvioidaan käytössä olevia kenkiä, 12 mm on riittävä kasvu- ja käyntivara. Päivän aikana jalkaterä venyy kävellessä n. 5 mm. Eli niin kauan kuin noissa rajoissa pysytään kenkä on sopiva. (Huom, siis vain viimeinen mittari seuraavien kenkien hankintaan, käyntivarassa on huomioitu siis jalan kasvukin käytön aikana).

  *

  Yksilöllisesti lapsen jalan kavu voi tästä poiketa, mutta sanoisin, että hyvin nuo menee ;I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli jos näitä tarttis vaikka tammikuussa, niin siinä olis keskimäärin tuo 1,2cm vielä. Paitsi jos noi kutistuu. En tiiä, ehkä ootellaan sitä talvea ja katsotaan minkä kokoiset ne sitten on.

   Poista
 6. Meillä nyt ekaa kertaa pojalla voi pitää keväällä ostettuja kenkiä myös syksyllä.. Ennen on aina kesän aikana jääneet pieneksi..

  Nuoremmalla pojalla on vikingin talvigoret, joissa nyt varaa 1,6cm.. Aina on ollu vähän Niinkuin kahden koon välissä.. Seuraava koko olis liian iso ainakin alkutalven varmaan.. Parivuotiaan jalka kasvaa kuitenkin sen verran paljon vielä, että saa nähdä, mahtuvatko koko talvea nuo pienemmät sit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jalankasvu ollut aika kummallista - välillä ei suurin piirtein yhtään koko vuoteen, välillä sitten yhtäkkiä vaikka kuinka paljon!

   Ehkä saat ostaa isommat, mutta josko noi mahtuis aleihin asti! :)

   Poista
 7. Äänestän jemmaamisen puolesta. Perustelut:alle kaksivuotiaana jalka kasvaa jatkuvasti, sen jälkeen sykäyksittäin. Eli jos ei tuu kasvupyrähdystä, noi passaa ihan hyvin ensi vuoden puolellakin. Ken elää, se näkee, miten kävi :-)

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin me taidetaan tehdä, kattoo sitten onko hyvät vai ei :)

   Poista
  2. Meillä on esikoisella ollu nää Reiman saappaat kahtena talvena pakkaskelin kenkinä ja on tykätty. Katsoin reimashopista, näiden koot loppuu 31:n. Sulla kun on kokemusta myös isommista lapsista, niin millä nämä korvataan, kun kengännumero on 34? Onko se sitten UGG, vai tiedätkö jotain edukkaampaa?

   Tarmotar

   Poista
  3. Meillä oli viime talvena vielä Emut, ne on vähän edullisemmat kuin Uggit mutta vastaavat. En kuitenkaan osta sellaisia enää, kun ei ne tuollaisella huithapelilla kestä hyvinä - varsinkaan kun minä en jaksa koko ajan huoltaa kenkiä (lue: ollenkaan...). En tiedä kestäiskö tavan nahkaiset sen paremmin... Meillä ei tytär ole niin viluinen kuin pojat, että en tiedä vielä satsaanko erikseen pakkaskenkiin, vai mitä hankin. Crocsin talvisaappaat luultavasti mahtuu vielä, mutta toiset kengät pitäis ostaa ensi talveksi.

   Poista
  4. meillä on tepsuihin 1.7cm ja toivon että ne mahtuu kun aika on :D

   Poista
  5. No ne ei varmaan ainakaan kutistu, joten josko ne mahtuis! :)

   Poista
  6. totta, tyyppi on jotenkin kumman pienijalkainen, tai no kasvaa tosi hitaasti muutenkin kyllä

   Poista
  7. Sitä ei koskaan tiedä milloin ottaa spurtin (mutta toivotaan sit kevättä sille spurtille, että talvikengät mahtuis ;D)

   Poista
  8. ei se oo vielä koko ikänään ottanut, mutta kai se eka kerta joskus tulee :D

   Poista
  9. Joo varmasti tulee vielä jossain vaiheessa ja yllättää!

   Poista
 8. Miten olet mitannut tuon 1,7cm??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalalle varaten, jalka jalkalistaan kiinni ja siitä mitaten varpaankärkeen. Tokihan se voi heittää, mut oli vaan hauska, että mittaustulos antoi just tasan sen suosituksen :D

   Poista
 9. Olen useimmiten lukenut suositukseksi 1,5 cm. Talvikengissä jopa 2cm. Ainakin jos aikoo villasukkia käyttää. No hyvin voi olla että nuo menee käyttöön tai sitten pieneksi.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai se riippuu lähteestäkin mitä suositellaan :D Mutta varmaan nää kengät ei ainakaan liian isot ole talvella - siitä voidaan kai olla varmoja!

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!