maanantai 23. maaliskuuta 2015

Lumiukkokelit
Täällä on satanut lunta eilisillasta asti, ja ilmeisesti jatkuu huomiseen, vaihtuen jossain vaiheessa rännäksi. Lehdessä sanottiin, että ei tämä mikään takatalvi ole, vaan ihan tavallinen kevättalvi, ja tottahan se on, kun ei meiltä kerennyt entisetkään lumet vielä kokonaan kaikkoamaan. No, tehdään nyt niitä lumiukkoja, jos ne vaikka jää talven viimeisiksi! Ja huomenna tarvotaan loskassa, kaiketi.

Mitäs säätä teillä?


Terkuin
Miima

12 kommenttia:

 1. Voi ihanaa! Olispa tännekin tullut kunnon lumiukkolunta, niin ei ottais tää kylmyys ja märkyys niin paljon aivoon :D Eli, aamulla oli maassa millin kerros härmää, joka suli päivän aikana vesi/räntäsateessa. Hirveän kylmä tuuli. Eli ei mitään kunnon takatalvea, mutta eipä tässä kevätkään edisty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne tuli varmaan 10 cm, joten huomenna kun vissiin lämpenee hieman ja sadekin muuttuu märemmäksi, niin loskassa sohlataan sitten. Mut on se silti parempi kuin kuralälli! :)

   Poista
 2. Kaikki lumet ollu jo pari viikkoa poissa. Oli myös ihania kymmenen seudulla huitelevia lämpöasteita ja aurinkoa viikon verran putkeen. Nyt lauantaista asti koleaa, tuulista, nollaa ja paria lämpöastetta. Tällä hetkellä ei mitenkään houkutteleva ulkoilusää.

  Keväisempiä päiviä toivottelen ihan kaikille (ei kai kukaan enää toivo talven jatkuvan)

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli täälläkin viime viikon lämpimiä aurinkoisia päiviä, mutta yöpakaset piti lumia vielä maassa. Toki kevät saa koittaa, mutta jos pitää valita, että onko koleaa ja märkää lumessa vai kurassa, niin kyllä mä sen lumen valitsen mieluummin :)

   Poista
  2. No meillä ei ole kyllä kuraakaan, eikä loskaa. Ne kelit meni jo pari viikkoa sitten. Ihan kuiva keli, vähän satoi tänään vettä/räntää. Mutta sateitahan tulee kesälläkin. Että olen ihan tyytyväinen, ettei takatalvi tuonut meille lunta, joka sulaisi loskaksi ja aiheuttaisi kurakelit.

   Huomiseksi luvassa vaihteeksi 8 lämpöastetta, mutta sitten taas kylmenee jonkin verran.

   -T-

   Poista
  3. Te ootte siellä ihan eri vuodenajassa :D Noh, perästä tullaan :)

   Poista
 3. Ihana lumiukko ja rakentaja herkullisen vihreässä haalarissaan :)

  Meillä on ilmasto jotain tuosta väliltä. Tänään on tullut aamulla lunta, sitten räntää ja lopulta ihan silkkaa vettä. Toppapuvuissa lähti pojat aamulla päiväkotiin ja kurahousut siellä jalkaan vedettiin, kun lähtivät lumipalloja pyörittelemään. Aika hiekkaisia niistä näytti tulevan.

  Huomenna näyttäisi olevan neljä astetta plussan puolella. Kuivaa kevätsäätä odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä millaiseen aamuun huomenna herätään! Sellainen maan pikakuivuminen olis kiva sitten siinä vaiheessa kun ne lumet lähtee ;D

   Poista
 4. Lumet suli tosi hyvin ja nyt sit pari päivää satanut ja katoilta rymisee sitä pois. Puut on ihan lumiset kuin jouluna, mutta silti keli plussan puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tänään ollut varsinainen loskassa rypemissää kuten arvelinkin. Vähän nyt kyllä kauhistuttaa kun pakkasta lupaa, että jos toi loskakerros on siinä vaiheessa vielä joka paikassa kun pakastaa...

   Poista
 5. täällä ollut aika kylmä sää, ainakin aamusta. Räntää kyllä satanut välillä päivällä ja yhtenä päivänä taisi sataa vähän silkkaa luntakin, mutta eipä ne oikein oo pysyneet.. No kyllä kohta varmaan oikeasti lämpenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tänä aamuna aivan upea kimalteleva pakkaslumikerros ilmaantunut yön aikana, ja aurinko paistoi täydeltä terältä - aivan upea päivä, ja vaikka oli pakkasta reilummin aamulla, niin ei se tuntunut niin kylmältä kun aurinko lämmitti :) Eiköhän se kohta kevääksi muutu :)

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!