maanantai 9. maaliskuuta 2015

Ylläs
Reissusta palattu eilen illalla ja arki koitti heti aamulla! Vuorokauden kestävästä kotimatkasta huolimatta olo ei ole ihan junan alle jäänyt, vaan voisin kuvitella lähteväni toistekin! Säätä oli vähän joka lähtöön - välillä oltiin rinteessä ihan pilvessä, ja välillä pilvien päällä, ja välillä oli lumimyrsky (se ei onneksi ollut rinteessä ollessa, vaan lähtöpäivänä) ja välillä aivan loistava aurinkoinen sää! Päällimmäisenä jäi mieleen upeat aurinkoiset maisemat rinteessä.

Vuokrattiin potkurit 5 päiväksi, niin oli helppo liikkua Äkäslompolon kylällä, kaupassa ja lähialueilla. Ekana päivänä vierailtiin Konijänkän kotieläinpihalla, ja tehtiin siinä samalla n. 8km potkurilenkki. Kotieläin-sana on tuossa vähän hämäävä, kun paikasta löytyi valtavia kameleita, laamoja ja mitähän kaikkee eksoottista, isoa elukkaa, ja toisaalta talon täydeltä kaikkea karvaista pikkueläintä tarantellasta lähtien (onneksi suurin osa oli vähän suloisempia kuin nuo 8-jalkaiset). Pinkki kävi toisena päivänä myös ratsastamassa jollain pikkuponilla siellä. Ja osallistui muuten myös hiihtokilpailuihin! Että löytyi hällekin puuhaa vaikkei rinteeseen lähtenytkään!

Ylläksellä oli mahtavat luminietokset, joten aika karu oli kotiinpaluu, kun hanget olivat kutistuneet puoleen. Vielä meillä vähän riittää lunta, mutta ei varmaan enää pitkään. Tää on se vaihe mistä en sitten yhtään tykkää, on märkää ja ulkovaatteet haisee ja roskaa kulkeutuu sisälle. Ääh. Lumet pois ja kuiva maa kiitos, jos nyt on pakko alkaa kevättä tekemään!!!


Terkuin
Miima

6 kommenttia:

 1. Voi mitä maisemia! Uskomattoman upeita kuvia...En ihmettele, että sait energiaa tuosta reissusta.

  Vähän kyllä hieroin silmiäni, kun tuli eteen tuo kuva kamelista :D Ihmeen pohjoisessa nekin näköjään viihtyvät!

  Juu, kuivaa kevätkeliä kaivataan täälläkin. Piha on jo monin paikoin märkää hiekkalöllöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli ihan huikeat! En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, kun huipulla paistoi aurinko, ja valtavat pilvimatot alapuolella silmänkantamattomiin! Onneksi lapsi laski vähän sunnuntai-vauhtia, niin sai fiilistellä näkymiä ihan rauhassa :D Kotieläinpihalla oli tosiaan kaikenlaista eläjää, mitä en olisi odottanut näkeväni! Lajeja vissiin useampi sata!

   Mä en nyt tiedä mitä säätä tässä toivois... yöpakkasia on luvannut vissiin koko viikoksi, joten lumetkaan ei kai sula niin helpolla, mutta päivisin ihan reilusti plussan puoilella. Lasten vaatettaminen on jälleen kerran ihan mahdotonta!

   Poista
 2. Kieltämättä kyttyräselkäinen kameli pääsee vähän yllättämään, mutta matkailu avartaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, yllättäviä otuksia tuli Lapissa vastaan :D

   Poista
 3. Voi noita ihania lumisia maisemia! :)

  Täällä tuli kevät tänään. Plusasteita on lähemmäs kymmenen ja maa on enää varjopaikoista luminen. Vk-vermeet on kaivettu esille tässä takatalvea odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli upeita! :) Meillä on tämä pukeutumisen ongelma ihan tosissaan - tänäänkin aamulla pakkasta 6 astetta ja iltapäivällä varmaan melkein saman verran plussan puolella ja aurinko paistaa - mitä hittoo eskarilaiselle pukee????

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!