maanantai 31. elokuuta 2015

LehtikaalisipsitMulla on kova viehtymys kaikenlaisiin terveellisiin versioihin kaikista paheellisista jutuista. Viime aikoina olen käyttänyt usein lehtikaalia monissa kasvisruuissa, mitä nautin silloin kun lapset on isällään. Joten kun bongasin K-ruoka-sivuilta ohjeen lehtikaalisipseihin, niin pitihän se heti testata, kun kerran sattui kyseistä rehua jääkaapissa olemaan! Älyttömän helppoa, ja on muuten hyvää - kokeile vaikka jos et usko!Pese ja kuivaa lehtikaali. Revi sopivankokoisiksi palasiksi (ja samalla poistat isoimmat lehtiruodit). Heitä palasille vähän öljyä ja suolaa sekoittele kaikkiin. Levitä pellille ja paista 150 asteessa 20-25min. Niitä voi välillä käännellä, ja kannattaa vahtia ettei käräytä. Ite laitoin n. puol pussia (about 100g) ja siitä tuli yhdelle pellilliselle sopivasti. Valmiina ovat unelmankevyitä ja rapeita, nams!

Oottekos käyttäneet lehtikaalia ylipäänsä? Suosittelen!


Terkuin
Miima

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista.

  Joka kerta kaupassa katselen lehtikaalipussia ja mietin, että ostaisinko tuon trendikasviksen. Mutta mitä ihmettä tästä itselleni vielä vieraasta vihanneksesta tekisin? No nyt tiedän - ainakin terveyssipsejä ;)

  Kiitos taas kivasta vinkistä. Mitä muuta sinä teet lehtikaalista? Syökö lapset näitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän kaikenlaisissa kasvissötköissä, mitä syön silloin kun lapset on muualla. Sitähän nyt voi lisätä oikeestaan mihin vaan, wokkeihin, keittoihin, uuniruokiin... Ite olen suunnitellut jonkinlaisia kääryleitä joskus laittavani, mutta yleensä tulee mentyä vähän helpomman kautta ;) Ja lapset ei tosiaan suostu maistamaan, vaikka ei tuo edes sellaiselle kaalille maistu, nyrpistävät jo ulkonäöstä ;D

   Poista

Sana tai pari tai monta - kovasti ilahtuisin kommentista!